IKYB’nin yasa dışı referandumuyla ilgili karar açıklandı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimin (IKYB) yasa dışı referandumuyla ilgili beklenen karar çıktı. Irak Federal Mahkemesi, referandumun anayasaya aykırı olduğuna hükmetti ve sonuçları iptal etti.

Irak Federal Yüksek Mahkemesinin yasa dışı referandumla ilgili kararı açıklandı. Yüksek Mahkeme, IKBY’nin 25 Eylül’de düzenlediği bağımsızlık referandumunu yasa dışı ilan etti. ve sonuçlarını geçersiz saydı.

Türkiye ve çevre ülkelerinin tüm uyarılarına rağmen referandumu gerçekleştiren Bölgesel Yönetim, en son geri adım atmış ve referandumu dondurma teklifinde bulunmuştu. Mesud Barzani de gayrimeşru referandumun ardından yaşananlar sebebiyle, 29 Ekim’de başkanlık görevini bırakmak zorunda kalmıştı.

(İHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.